Sprievodom v dobových kostýmoch odštartovali festival na Spišskom hrade

17.07.2005 Levoča

Spišský hrad 16. júla (TASR) - Sprievodom účinkujúcich v dobových kostýmoch zo Spišského Podhradia na Spišský hrad začal sa dnes predpoludním druhý ročník Fe...
Spišský hrad 16. júla (TASR) - Sprievodom účinkujúcich v dobových kostýmoch zo Spišského Podhradia na Spišský hrad začal sa dnes predpoludním druhý ročník Festivalu historických bojových umení. Počas soboty a nedele sa predstaví v areáli hradu pätnásť šermiarskych skupín a ďalší účinkujúci tanečníci či kaukliari zo štyroch krajín. Okrem domácich sú zastúpené skupiny z Česka, Estónska a Maďarska.

V programe festivalu sú vystúpenia šermiarov, sokoliarov, kaukliarov, divadelníkov či tanečníčok. Chýbať nebudú rytierske súboje a rôzne zábavné programy pre deti. Dospelých poteší večerný koncert a od 21.30 hodiny Benátska noc s ohňovou show a brušnými tanečnicami.
\"Predpoludním sme na hrade privítali aj takmer 150 detí zo slovenských detských domovov, ktoré využili našu ponuku navštíviť festivalové podujatia bezplatne, \" informoval TASR marketingový manažér Spišského múzea v Levoči Kamil Tomčofčík. Dodal, že pre ostatných návštevníkov pripravili zaujímavé zľavy. Využiť ich môžu rodiny s deťmi a početnejšie skupiny turistov od 15 osôb. Klasická vstupenka vyjde na 160 korún, zľavnená na 100 korún a bude platná po obidva dni.
 

Vyberte región